![]() |
| FreSh EaRth |
Wednesday, 16 July 2014
FrEsh EaRth
Natuurlik is gebakte produkte soos koekies en koek die
eerste ding wat jy op uitmis as jy gluten in jou dieet uitsny. Ek is ‘n baie groot
aanhanger van “Fresh Earth” nie net oor hulle gebakte produkte ongelooflik
smaaklik is nie, maar ook omdat jy enigiets glutenvry by hulle kan bestel, van
gluten vrye bood tot koekies en koek. Jy kan gluten vrye produkte aanlyn bestel
en dit sal oral in Suid-Afrika by jou deur afgelewer word. Hulle produkte is
ook beskikbaar by dischem. Gaan druk op
die Link hier onder en gaan kyk na hulle groot verskydenheid “yummy” produkte.
ChOc PudDiNg KoEkieS
Bestandele:
½
koppie Botter
¾
koppie Bruinsuiker
1 Eier
1
teelepel Vanielje
1
knippie Sout
½
teelepel Koeksoda
1
eetlepel Kookwater
1/8
koppie Kakao
1
1/8 koppie Gluten vrye meelmengsel
1
pakkie Instant pudding
½
koppie “Choc chip”
1.
Verhit oond op 180’C en spuit
bakplaat
2.
Room botter en suiker met
klitser
3.
Voeg eier, vanielje en sout by
en meng goed
4.
Los koeksoda op in kookwater en
voeg by mengsel
5.
Gooi meel, kakao en pudding
mengsel in en klits alles saam
6.
Skep eetlepel groottes van die
mengsel op die bakplaat
7.
Bak die koekies tussen 15-20
minute
FRiTtaTa
Bestandele:

1. Verhit die oond op 180 ‘C

6 Eiers
6
snye Ham
1 Ui
½
pakkie Sampioene
½
pakkie “Cherry” tamaties
2
blokke Fetakaas
2.
Braai die uie en sampioene tot bruin en roer die tamatie by tot warm
3.
Plaas die plakkie ham onder in n muffinpan en skep die gebraaide bestandele bo
op die ham
4.
Klits die eiers en geur met sout en swart peper na smaak
5.
Goei die eiermengsel oor die bestandele in die muffinpan en bak vir ongeveer 15
min tot eier gaar is
6.
Sit voor met vars vrugte
Monday, 14 July 2014
Bread Basket se PATATBROOD
"The Bread Basket" by Parkview Mall het 'n gluten vrye patatbrood wat hulle self bak. Dis 'n heerlike broodjie en proe vir my lekkerder as gewone brood. Gluten vrye brood is moeilik om te vind en die wat wel beskikbaar is, is gewoonlik nie baie smaaklik nie.
WoRteLMufFinS
Bestandele
1.5 koppie Gluten vrye meel mengsel
1 teelepel Gluten vrye Bakpoeier
Knippie Sout
2 teelepels Gemengde speserye
1/4 koppie Neute
2 Eiers
1/3 koppie Bruinsuiker
1 koppie Wortels
1 Appel
2 eetlepels Olie
4 eetlepels Melk
Versiersel
1 koppie Roomkaas
3 eetlepels Versiersuiker
1/2 eetlepel Suurlemoensap
1.5 koppie Gluten vrye meel mengsel1 teelepel Gluten vrye Bakpoeier
Knippie Sout
2 teelepels Gemengde speserye
1/4 koppie Neute
2 Eiers
1/3 koppie Bruinsuiker
1 koppie Wortels
1 Appel
2 eetlepels Olie
4 eetlepels Melk
Versiersel
1 koppie Roomkaas
3 eetlepels Versiersuiker
1/2 eetlepel Suurlemoensap
- Verhit oond op 180'C en spuit muffinpan
- Sif die meel mengsel, bakpoeier, sout en speserye saam
- Roer die neute by die mengsel
- Klits die eiers en suiker saam tot lig
- Rasper die wortels en appels, voeg dan by die eiermengsel
- Roer die olie en melk by eiermengsel in
- Meng nou die droë en nat bestandele saam, maar moenie oormeng nie
- Gooi beslag in muffinpan en bak ongeveer 'n uur of tot toetspen skoon uitkom
- Laat koek afkoel op rakkie
- Meng versiersel bestandele saam en versier muffins
Subscribe to:
Comments (Atom)

